Indlæser Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Denne arrangement er allerede afholdt.

Autisme og selvskadende adfærd

image_pdfimage_print

7 september, 2021 @ 09:00 14:00

Om Temadagen

Der er en overhyppighed af selvskadende adfærd blandt autistiske mennesker. Den selvskadende adfærd kan være voldsom, hyppigt forekommende, og kan fylde så meget, at der ofte er behov for indlæggelser i psykiatrien.
På temadagen ser vi bag om den selvskadende adfærd og ser på en række forklaringsmodeller, som kan hjælpe dig som fagperson med at rumme, forstå – og i den konkrete situation – at hjælpe borgeren.

Vi kommer på temadagen ind på disse emner:

  • De fire forklaringsmodeller: Baggrund i anderledes sensorisk bearbejdning; en affektregulerende adfærd, der giver en oplevelse af kontrol; socialt/kommunikativt orienteret adfærd; adfærd med baggrund i endorfinafhængighed
  • Hvem er specielt i risiko for at udvikle selvskadende adfærd (sent-diagnosticerede, personer med flere diagnoser og komplekse forløb mm.)
  • Det lovmæssige spændingsfelt mellem selvbestemmelse og tvang og tværsektorielt samarbejde (socialområdet og psykiatrien)
  • Hvordan man håndterer afmagt og ubehagelige følelser, når man er vidne til voldsom selvskade
  • Generel autismeviden
Hvem er temadagen for?

Temadagen henvender sig primært til fagprofessionelle, der samarbejder med autistiske borgere, f.eks. i bostøtte-funktioner eller i forskellige typer beskæftigelsestilbud og i psykiatrien. Fagprofessionelle med andre jobfunktioner er selvfølgelig også velkomne. Temadagen forudsætter en vis mængde viden om autisme.

Hvad får du ud af temadagen?

Temadagen giver dig viden om og inspiration til, hvordan du helt konkret kan forstå selvskadende adfærd hos autistiske borgere, hvordan du kan rumme adfærden, når du kender baggrunden, og hvordan du bedst kan støtte borgeren i den konkrete situation.

Form:

Vi veksler mellem oplæg og refleksionsøvelser, hvor du som deltager vil få mulighed for at tage udgangspunkt i eksempler fra den daglige praksis.

Tidsramme:

Temadagen varer 5 timer

Specialområde Autisme (Hinnerup)

Samsøvej 33
Hinnerup, 8382 Denmark
+ Google Maps

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtage spædnende nyt på området for autisme.

Vælg et eller flere emner til højre, og tilmeld med din emailadresse. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vælg emne(r)

Indtast email og tilmeld