Indlæser Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Denne arrangement er allerede afholdt.

Tony Attwood – Autistiske kvinder: Håndtering af følelser og sociale forhold

image_pdfimage_print

20 maj @ 09:00 16:00

Ved tilmelding, vær opmærksom på, at vælge den pris, som passer til dit ansættelsesforhold.

Om temadagen

Profil og egenskaber hos kvinder med Aspergers syndrom
Professor Tony Attwood vil give en kort introduktion til, hvordan kvinder rummer og camouflerer egenskaberne ved Aspergers syndrom. Præsentationen indeholder en beskrivelse af screeningsværktøjer til at identificere det kvindelige udtryk af Aspergers syndrom. Der gives også strategier til at hjælpe kvinder med Aspergers syndrom med at udvikle venskaber og relationer, håndtere mobning og drilleri, håndtere følelser og udvikle en positiv følelse af sig selv samt en succesfuld karriere.


Håndtering af følelser: Kognitiv adfærdsterapi til at håndtere angst, tristhed og vrede

Yderligere forklarer professor Attwood, hvorfor voksne med Aspergers syndrom er mere tilbøjelige til at have intense følelser og udvikle humørsygdomme. Præsentationen forklarer også strategier, der kan hjælpe med at moderere og håndtere følelser.
Den kognitive adfærdsterapi inkluderer affektiv uddannelse og kognitiv omstrukturering, dvs. forbedring af forståelsen af følelser hos sig selv og andre, og ændring af den måde personen opfatter og reagerer på følelser. Konceptet med en følelses-værktøjskasse bruges til at give et større udvalg af strategier til at styre og reparere følelser.
Kognitiv adfærdsterapi til behandling af depression hos voksne med Aspergers syndrom
Til sidst fortsætter professor Attwood med at udforske et nyt program for kognitiv adfærdsterapi for voksne, der har Aspergers syndrom og er bekymrede for perioder med intens tristhed eller en klinisk depression. Tegnene på depression og grunde til at være trist udforskes, fra at blive mobbet og drillet til perfektionisme. Behandling mod depression er beskrevet, der kan bruges af forældre, psykologer og den person, der har en ASD.

Om professor Tony Attwood

Tony er klinisk psykolog og har specialiseret sig i autismespektrumforstyrrelser, siden han kvalificerede sig som klinisk psykolog i England i 1975. Han arbejder i øjeblikket i sin egen private praksis og er også adjungeret professor ved Griffith University, Queensland og seniorkonsulent ved Minds og Hearts Clinic i Brisbane. Hans bog Asperger’s Syndrome – A Guide for Parents and Professionals har solgt over 400.000 eksemplarer og er blevet oversat til 27 sprog. Hans efterfølgende bog, The Complete Guide to Asperger’s Syndrome, der blev udgivet i oktober 2006, har solgt over 300.000 eksemplarer og er blevet oversat til 18 sprog og er en af de primære lærebøger om Aspergers syndrom. Han har efterfølgende udgivet flere bøger ved Jessica Kingsley Publishers, Future Horizons Inc. og Guilford Press.
Tony er blevet inviteret til at være en hovedtaler på mange australske og internationale konferencer. Han præsenterer workshops og kører uddannelseskurser for forældre, fagfolk og enkeltpersoner med Aspergers syndrom over hele verden og er en produktiv forfatter af videnskabelige artikler og bøger om emnet.
Han har arbejdet med mange tusinder personer i alle aldre med Aspergers syndrom eller en autismespektrumforstyrrelse.

Målgruppe
  • Fagpersoner
  • Autistiske mennesker
  • Pårørende

Bemærk! Temadagen foregår på engelsk


Musikhuset Aarhus – Lille sal

Thomas Jensens Allé 2
Aarhus, 8000 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtage spædnende nyt på området for autisme.

Vælg et eller flere emner til højre, og tilmeld med din emailadresse. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vælg emne(r)

Indtast email og tilmeld