Autisme og traumer

image_pdfimage_print
Temadagens indhold

Når mennesker med autisme oplever et traume eller har traumer med fra deres fortid, så kan det komme til udtryk, som hos mange andre mennesker – i form af utryghed, undgåelse, hyperarousal, problemer med at huske, dårlig søvn og mareridt osv. Men reaktioner på traumatiske oplevelser kan også komme til udtryk som selvskade og dissociation og kan have en meget negativ påvirkning på ens relationer til andre mennesker.
Alt det kommer vi ind på undervejs i temadagen, og vi fokuserer samtidig på, at det for autistiske mennesker kan være andre ting, der opleves traumatiserende, end dét de fleste neurotypiske mennesker vil være udfordret af.
Emnerne på temadagen er:
• Traumer og PTSD
• Traumer hos autistiske mennesker
• Hvordan du i hverdagen kan støtte mennesker med autisme og traumer

Emnerne på temadagen er:
• Traumer og PTSD
• Traumer hos autistiske mennesker
• Hvordan du i hverdagen kan støtte mennesker med autisme og traumer

Hvem er temadagen for?

Temadagen er for dig, som i dit arbejdsliv samarbejder med voksne eller unge med autisme og som gerne vil tilegne dig viden om, hvordan traumer kan påvirke mennesker. Det vil være en fordel at have en grundlæggende viden om autisme som kursist på temadagen, da vi kobler viden om traumer og PTSD med grundlæggende viden om autisme.

Hvad får du ud af temadagen?

Temadagen giver dig viden om traumer generelt og specifikt hos mennesker med autisme. Du får samtidig et inde-fra-perspektiv på, hvordan man kan have det efter at have oplevet traumer, når man har autisme. Du får inspiration til samarbejdet med mennesker med autisme der har oplevet traumer og får mulighed for at tænke din egen praksis ind.


Form

Temadagen veksler mellem oplæg fra underviserne, refleksionsøvelser hvor man som kursist får mulighed for at reflektere over sin egen praksis og case eksempler. Ud over at der til temadagen vil blive undervist ud fra et teoretisk perspektiv vil dagen også byde på et inde-fra-perspektiv, som gives løbende.

Tidsramme

Temadagens varer 5 timer.

Undervisere

Sara Rasmussen, aut. psykolog hos Autismefokus
Trine Larsen, aut. psykolog hos Autismefokus

Kontakt:

Ønsker du eller din arbejdsplads at købe et af vores oplæg eller temadage, så kontakt venligst: Pædagogisk konsulent Anja Vibeke Vestergaard på mail:  anja.vestergaard@ps.rm.dk eller telefon: 2179 1704

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os