Boostcamp

“Jeg har været rigtig glad for at være tæt på andre mennesker, der minder om mig selv. Mit linjefag var super godt, og jeg kunne godt lide oplæggene om aftenen, som jeg kunne relatere mig til. Jeg lærte også nye strategier til at arbejde med mine egne mål.
Deltager på Boostcamp

Boostcamp er:

Et højskolelignende tilbud med ophold på 9-12 dage

  • Målrettet normalt eller højt begavede autistiske unge, som er på kanten af eller uden for arbejdsmarkedet eller uddannelse
  • En saltvandsindsprøjtning der giver de unge øget selvværd og fornyet tro på, at de kan mestre eget liv
  • En kickstart til, at de unge kommer i gang med uddannelse eller job
Medborgerskab og positive oplevelser

Medborgerskab og positive oplevelser med det sociale er omdrejningspunktet på campen, hvor de unge lærer nye strategier til at komme ét skridt nærmere et selvstændigt liv som aktive medborgere.

Interessebaseret undervisning

På campen er der højmotiverende interessebaseret undervisning (f.eks. japansk og rollespil), ligesom der er inspirerende oplæg fra autistiske voksne, der selv er i beskæftigelse eller uddannelse. Der er også fælles aktiviteter, som bidrager til, at de unge gør sig positive erfaringer med at være sammen med andre mennesker.

To forløb med gode erfaringer

Vi har afholdt to Boostcamp-forløb med rigtig gode erfaringer, senest har vi afholdt en Boostcamp i samarbejde med Viborg Kommune. Du kan læse en artikel, som Viborg Kommune har bragt om forløbet, her. En af kursisterne udtalte sådan her efter deltagelse på Boostcampen:

”Jeg havde været bange for ikke at komme til at klinge med nogle af de andre. Men sådan var det ikke. Jeg havde tænkt, at jeg ville gå rundt for mig selv, men det gjorde jeg ikke. Der var plads til os alle, og det var federe end jeg havde troet.”

Og fra en pårørende til en af deltagerne fik vi denne udtalelse:

”Jeg havde forventet, at min søn ville holde to til tre dage, men han ringede ikke og sagde, at jeg skulle komme og hente ham. (..) Jeg fik en søn hjem, der havde rank ryg og nakke og fremskudt brystkasse, og som var virkelig stolt over at have gennemført de 12 dages ophold.”


Næste skridt

Med baggrund i de meget positive erfaringer med de første Boostcamp forløb, arbejder vi på at skabe mulighed for at afholde flere Boostcamps til gavn for målgruppen.


Få mere at vide

Har du spørgsmål eller kommentarer til Boostcamp er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent, Krista Kajberg på mail.eller telefon 2921 8965.

Du kan desuden læse meget mere om vores erfaringer med Boostcamp i denne udgave af Landsforeningen Autismes blad.

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os