Autismepilotuddannelserne

Om Autismepilot

image_pdfimage_print

– en kompetenceudviklende uddannelse for fagprofessionelle, der samarbejder med autistiske mennesker

Autismepiloten består af tre uafhængige uddannelser:
  • Autismepilot Voksen er målrettet fagprofessionelle, der samarbejder med autistiske voksne på botilbud eller i beskæftigelses- og uddannelsesregi
  • Autismepilot Skole er målrettet fagprofessionelle, der samarbejder med autistiske børn og unge i skoleregi
  • Autismepilot Voksenpsykiatri er målrettet fagprofessionelle i voksenpsykiatrien, der samarbejder med patienter med autisme
Målgruppe – Autismepilotuddannelserne er for dig, der:
  • Samarbejder med autistiske mennesker
  • Arbejder som f.eks. lærer, pædagog, ergoterapeut, sygeplejerske, sosu-assistent
  • Stræber efter ny viden, søger nye indsigter og ønsker at opkvalificere dine praksisfærdigheder
  • Ønsker at udfordre dig selv professionelt og som person
Grundlæggende autismeviden, metoder og redskaber:

På Autismepilot bliver deltagerne undervist i grundlæggende autismeviden og får præsenteret en række metoder og redskaber, som har vist sig virksomme i samarbejdet med autistiske mennesker. Formålet er, at flere autistiske mennesker skal opleve at blive mødt af fagprofessionelle med indsigt, forståelse og nysgerrighed. Undervisningen veksler mellem teori, indefraperspektiver fra autistiske mennesker, videoklip og praksisøvelser, hvor deltagernes viden fra egen praksis bliver sat i spil. Arbejdet med implementering bliver understøttet af praksisopgaver og feedback.

Derudover får deltagerne rig mulighed for at drøfte udfordringer fra egen praksis med andre fagfolk og underviserne på Autismepiloten.

“Autismepilotuddannelsen har givet mig brugbare metoder til at få synliggjort de usynlige aspekter hos vores elever, der gør, at vi nu kan ramme hurtigere plet med vores pædagogiske indsats.“
Louise Rasmussen, pædagog og underviser, STU Hunseby, Lolland Kommune

Uddannelsesbevis:

Alle kursister, der har gennemført Autismepiloten modtager et uddannelsesbevis.

Underviserne:

Underviserne på alle vores autismepilotuddannelser er autoriserede psykologer og pædagogiske konsulenter fra Specialområde Autismes konsulentenhed, Autismefokus. Derudover har vi på nogle moduler også autistiske undervisere.

Dynamisk uddannelse

I vores samarbejde med autistiske mennesker og fagprofessionelle bliver vi hele tiden klogere. Vi opdaterer derfor løbende vores Autismepilotuddannelser med ny viden, nye redskaber og metoder. I opdateringen inddrager vi forskning og medtænker den samfundsmæssige udvikling i relation til det specialiserede socialområde.

Autismepilot: Baggrund

Autismepiloten er udviklet i et samarbejde mellem Socialstyrelsen og Specialområde Autisme, Region Midtjylland.

Frøet til uddannelsen blev for alvor sået i 2008 under et besøg hos den amerikanske psykolog John Thomas, som via sin organisation, Autism Society, har udviklet en medarbejderuddannelse med fokus på netop implementering. Besøget resulterede i et tæt samspil omkring udvikling af en dansk kompetencegivende uddannelse.

Med et behov for opkvalificering og vidensbasering af indsatsen til særligt voksne på autismespektret var ambitionen at gøre en forskel i praksis. Uddannelsen har derfor fokus på både undervisning og implementering.

I 2010 bød vi de første deltagere velkommen på Autismepiloten. Siden har vi haft mere end 110 hold og udstedt end 1200 Autismepilotuddannelsesbeviser.

Se hvad vi ellers kan tilbyde

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os