Udvikling og projekter

Autisme og aldring

image_pdfimage_print

I perioden 2014-2017 deltog Specialområde Autisme i et praksisbaseret forskningsprojekt med fire andre danske autismetilbud. I projektet er der indsamlet ny, praksisnær viden om autisme og aldring. Autismefaglig konsulent Jannik Beyer var tilknyttet netværket, og Socialstyrelsen fulgte netværkets arbejde. Projektet var finansieret af VELUX FONDEN og bestyret af Defactum.

Baggrund for projektet

Den første generation af mennesker, som fik autismediagnosen i 1980’erne er blevet ældre. Ved projektets start i 2014 var der stort set ingen viden om autisme og aldring. Formålet med projektet var derfor at belyse, hvordan mennesker med autisme i alderen 50+ oplever de livsændringer, der følger med aldring.

Tre temaer

Netværket arbejdede med at belyse tre overordnede emner:

  • Ændrede hverdage
  • Ændret helbred
  • Ændrede relationer

Du kan læse mere om resultaterne og se den afsluttende rapport I denne folder og den afsluttende rapport.


Seniorhuset

Udover deltagelse i det videnskabende netværk, har vi i Specialområde Autisme udviklet og bygget Danmarks første specialmiljø til ældre med autisme. Læs mere om Seniorhuset her.


Næste skridt

Selvom projektet er afsluttet arbejder vi i Specialområde Autisme videre med at blive klogere på autisme og aldring. Vi har etableret en erfaringsgruppe bestående af en overlægekonsulent, pædagogiske konsulenter, psykologer og medarbejdere der i praksis samarbejder med ældre med autisme.

Få mere at vide

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om autisme og aldring, er du velkommen til at kontakte faglig udviklingschef, Freja Hamalainen Sirdorf på Freja.Sirdorf@ps.rm.dk eller telefon 2361 7391.

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os