Udvikling og projekter

Musikterapi og VR

image_pdfimage_print

September 2021

Når kommunikation og samspil udfordres af autisme og et begrænset verbalt sprog – en afprøvning af musikterapi alene og i kombination med Virtual Reality.

Dette projekt har fokus på at undersøge og afprøve metoder til autistiske mennesker med udviklingshæmning og minimalt verbalt sprog. Studier peger her på musikterapi som en lovende metode til en autistisk målgruppe.

Metoden er anvendelig ift. kommunikation, relationer og håndtering af følelser – områder som autistiske mennesker kan opleve som udfordrende. I projektet arbejder vi med seks forløb á 12 uger med en musikterapeut.

Projektet gennemføres med støtte fra Region Midtjyllands pulje for forskning og udvikling på socialområdet.

Forskningssamarbejde om VR

Vi afprøver i projektet også en specialudviklet applikation til VR-musikterapi i samarbejde med Multisensory Experience Lab – Aalborg Universitet i København. Evaluering foregår ved hjælp af video-analyser, fokusgrupper og registreringer/observationer. Efter evalueringen vil vi vurdere hvilken plads musik og musikterapi skal have i vores faglige indsats fremover.

Fakta om projektet
  • Seks forløb á 12 uger med musikterapeut.
  • Oplæring i brug af musiske redskaber for medarbejdere.
  • Afprøvning af specialudviklet applikation til VR-musikterapi i samarbejde med Multisensory Experience Lab – Aalborg Universitet i København.
  • Evaluering vha. video-analyser, fokusgrupper og registreringer/observationer.
  • Rapport med erfaringsopsamling i 2022.
Få mere at vide

Har du spørgsmål eller kommentarer til projektet er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent i Specialområde Autisme, Mads Aarup på mail (mads.aarup@rm.dk) eller telefon 2119 1833.

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os