Kommunikation i mødet mellem autister og neurotypikere

Oplæggets indhold:

Du får ikke de svar, du håber på og kan se, at borgeren bliver fjern i blikket og svarer alt for tit “Det ved jeg ikke”. Du føler, at du ikke er præcis og skarp nok og får ikke den viden, som du har brug for.

For at kommunikationen mellem med den autistiske borger og den neurotypiske medarbejder ikke ender på denne måde, så kræver det viden om forskellene mellem de to måder at kommunikere på.

I oplægget sætter vi fokus på disse forskelle, så det bliver muligt at tilpasse kommunikationen og skabe rammen for en samtale som bliver mere ligeværdig og konkret.

Du lærer at stille de rette spørgsmål og får fokus på, hvad du skal justere på i den måde, som du selv kommunikerer på.

Hvem er oplægget for?

Oplægget henvender sig til fagprofessionelle, der samarbejder med autistiske unge og/eller voksne og forudsætter grundlæggende viden om autisme. Mangler den grundlæggende autismeforståelse, kan du med fordel udvide til en hel temadag ved kombinere med vores 3 timers oplæg om grundlæggende autismeforståelse.

Hvad får du ud af oplægget?

Du får viden om typiske forskelle mellem den autistiske og den neurotypiske måde at kommunikere på. Du får samtidig fokus på din egen kommunikation i samtale med autistiske mennesker.

Du bliver klædt på til at forberede gode spørgsmål til samtaler med de autistiske mennesker, som du samarbejder med, og bliver trænet i at have blik for deres individuelle forudsætninger.  

Vi lægger op til, at du efter denne temadag, skal hjem og øve dig på forberedelse og gennemførelse af samtaler med autistiske mennesker

Form:

Vi veksler mellem oplæg, input fra jer og omsætning af den erhvervede viden i arbejdet med en case.

Tidsramme:

Oplægget varer 3.5 timer

Kontakt:

Ønsker du eller din arbejdsplads at købe et af vores oplæg eller temadage, så kontakt venligst: Pædagogisk konsulent Anja Vibeke Vestergaard på mail:  anja.vestergaard@ps.rm.dk eller telefon: 2179 1704

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os