Autisme og aldring

Afsluttet projekt: Autisme og aldring
I perioden 2014-2017 deltog vi i et praksisbaseret forskningsprojekt med fire andre danske autismetilbud. I projektet er der indsamlet ny, praksisnær viden om autisme og aldring. Autismefaglig konsulent Jannik Beyer var tilknyttet netværket, og Socialstyrelsen fulgte netværkets arbejde. Projektet var finansieret af VELUX FONDEN og bestyret af Defactum.

Baggrund for projektet
Den første generation af mennesker, som fik autismediagnosen i 1980’erne er blevet ældre. Ved projektets start i 2014 var der stort set ingen viden om autisme og aldring. Formålet med projektet var derfor at belyse, hvordan mennesker med autisme i alderen 50+ oplever de livsændringer, der følger med aldring.

Tre temaer
Netværket arbejdede med at belyse tre overordnede emner:

  • Ændrede hverdage
  • Ændret helbred
  • Ændrede relationer

I denne folder og den afsluttende rapport kan du læse om resultaterne.

Seniorhuset
Udover deltagelse i det videnskabende netværk, har vi i Specialområde Autisme udviklet og bygget Danmarks første specialmiljø til ældre med autisme. I kan læse mere om Seniorhuset her.

Næste skridt
Selvom projektet er afsluttet arbejder vi i Specialområde Autisme videre med at blive klogere på autisme og aldring. Vi har etableret en erfaringsgruppe bestående af en overlægekonsulent, pædagogiske konsulenter, psykologer og medarbejdere der i praksis samarbejder med ældre med autisme.

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og modtage spædnende nyt på området for autisme.

Vælg et eller flere emner til højre, og tilmeld med din emailadresse. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Vælg emne(r)

Indtast email og tilmeld