Autismevenlige samtaler: Kommunikation og strukturerede samtaler

Temadagens indhold:

Har du som medarbejder oplevet, at når du gerne vil i dialog med et autistisk menneske, så siger vedkommende måske ikke ret meget. Det er helt tydelig for dig, at samtalen gerne må slutte hurtigst muligt, og borgeren føler sig måske “snakket på”.

En sådan samtale kan blive anderles god og ligeværdig, når du som medarbejder lærer at kommunikere på en autismevenlig måde, så det autistiske menneske kan komme til orde. Derfor sætter vi på temadagen fokus på:

  • Autistiske og neurotypiske personers kommunikationsstil
  • Den strukturerede samtale: En fælles platform, der hjælper begge parter til at mødes i en ligeværdig dialog

Du bliver præsenteret for forskellige skabeloner og metoder, som giver inspiration til at holde strukturerede samtaler. Du får tjeklister med viden om, hvad der er vigtigt før, under og efter en samtale – både for dig som fagprofessionel og for din autistiske samtalepartner.

Hvem er temadagen for?

Temadagen er for dig, der til daglig samarbejder med autistiske voksne, hvor samtaler og dialog indgår som en del af jeres samarbejde. Det vil være en fordel, at du har kendskab til autisme, men det er ikke en forudsætning for at deltage.

Hvad får du ud af temadagen?

Du får en række konkrete værktøjer, som du kan bruge i din daglige praksis. Du får også indsigt i, hvordan du kan afholde autismevenlige samtaler, der fremmer dine autistiske samtalepartners mulighed for at komme til orde.

Form:

Temadagen veksler mellem oplæg og øvelser, hvor du som deltagere arbejder med konkrete skabeloner og metoder. Vi inddrager eksempler fra deltagernes daglige praksis. Du kan derfor med fordel medbringe en case fra egen praksis, som handler om samtale med en autistisk borger.

Tidsramme:

Temadagen varer 6.5 timer

Kontakt:

Ønsker du eller din arbejdsplads at købe et af vores oplæg eller temadage, så kontakt venligst: Pædagogisk konsulent Anja Vibeke Vestergaard på mail:  anja.vestergaard@ps.rm.dk eller telefon: 2179 1704

Bliv klogere & gør os klogere

Kontakt os