VIL DU MED PÅ BOOSTCAMP?

Boostcamp er en camp med overnatning på otte dage for autistiske deltagere fra Aarhus eller Herning Kommune. På campen er der fokus på deltagernes interesser, viden om autisme og at skabe et godt og trygt fællesskab for alle.

På denne side får du svar på en række spørgsmål om Boostcamp.

Information om boostcamp

På en Boostcamp er der ca. 12-15 deltagere. For at deltage skal du være autist, normalbegavet til velbegavet og være over 18 år og under 45 år. Desuden skal man bo i enten Aarhus Kommune eller Herning Kommune.

  

Du må gerne have et vist støttebehov og udfordringer. Hvis du har udadreagerende adfærd, aktuelle rusmiddelproblematikker eller svær komorbiditet (som fx aktiv psykose, svær skizofreni eller svær spiseforstyrrelse), har vi desværre ikke rammerne til at tilbyde dig en plads.

   

I juni 2024 afholder vi en særlig Boostcamp for deltagere, der har fået deres autismediagnose i en alder af 24 år eller senere. Den Boostcamp kan du læse mere om under overskriften: ‘Boostcamp 2 for sendiagnosticerede’.

Boostcamps foregår på Lynet Kursuscenter i Hinnerup, Haraldslundvej 11. Lynet ligger i rolige og naturskønne omgivelser. Når der er Boostcamp har vi Lynet for os selv, dvs. der er ikke andre gæster på stedet.

 

Hver deltager har sit eget værelse. 12 af værelserne har eget toilet og bad. På tre af værelserne deler man toilet og bad, som er på gangen.

På Lynet er der også undervisningslokaler, køkken, spisesal og udendørsområder.

 

Du kan læse mere og se billeder af stedet her: https://lyn1.dk/

 

Hvis du har brug for det, kan du få hjælp til at ankomme til Lynet og blive kørt hjem igen.

Boostcamp 1 afholdes d. 23.-30. januar 2024.

Der er herudover en fælles gensynsdag for deltagerne, som afholdes d. 23. april.

 

Der afholdes også fire andre Boostcamps. De afholdes i juni 2024, november 2024, juni 2025 og november 2025.

Man kan kun deltage på én Boostcamp. Hvis du søger om at komme på Boostcamp 1 og der ikke er plads kan du vælge om du vil på venteliste til en af de andre camps.

Boostcamp varer 8 døgn. Programmet består af linjefag og fællesfag. Der er desuden tilbud om fælles aktiviteter nogle af aftenerne. Det kan f.eks. være brætspil, yoga eller en gåtur. Der er fælles måltider.

Det er helt ok, hvis man ikke deltager i alle aktiviteter eller har brug for ekstra pauser undervejs.

Klik her for at se programmet for Boostcamp.

Vær opmærksom på at der kan ske mindre ændringer i programmet. 

Der er to linjefag på Boostcamp. På Boostcamp 1 i januar 2024 er fagene ‘bordrollespil’ og ‘kunst’. Underviserne på fagene har stor erfaring indenfor netop deres fag. Som deltager tilmelder du dig ét af disse linjefag inden du ankommer på campen.

Bordrollespil

Bordrollespil  er for dig der er nysgerrig på denne fede hobby, du har måske set Critical Role på youtube, den nye Dungeons & Dragons film i biografen!  Spillet sættes sådan op at alle kan være med og alle bliver udfordret på en passende måde, både nybegyndere, erfarne spillere og alt derimellem! Underviseren har på forhånd lavet nogle karakterer at vælge imellem, men du vil godt kunne tilpasse den efter dine ønsker, bl.a. væremåden og personligheden.
 
Afhængigt af deltagerantallet på Bordrollespil linjefaget, vil spillet enten foregå i systemet Dungeons & Dragons 5th Edition eller i en blanding af HELTELIV og Dungeon World.
 
Du får den nødvendige viden om systemet, så hele gruppen kan komme i gang med at spille eventyret “Hertug Henrys brudefærd”. Det er klassisk fantasy og vil tage hovedparten af tiden –  der skal tænkes, kæmpes og måske snakkes lidt hurtigt inden den stakkels Henry kan få lov til at få hans brud og leve lykkeligt til deres dages ende sammen.
 
Alt afhængigt af gruppens ønsker, vil der også blive brugt lidt tid på “teori”-emner: Hvordan man laver en god karakter, hvordan man udtrykker sin karakter tydeligere i spillet eller andet indenfor bordrollespil, som du mangler lidt viden om.

Underviser i linjefaget bordrollespil
 

Dion Haubro underviser i Bordrollepil. Dion har spillet bordrollespil i snart 30 år og glæder sig til at tage på eventyr med dig og de andre omkring bordet!

 
 
Kunst

Kunne  du tænke dig at komme i gang med at lave noget kunst og bruge din kreativitet – eller er du allerede vild med det og vil du gerne udfordres lidt? Så er kunst-linjefaget lige noget for dig. 

Det fantastiske ved at lave kunst er, at der ikke er én ”rigtig” måde at gøre det på. Alle har sit eget udgangspunkt og i linjefaget arbejdes henimod at forbedre lige netop dit kunstneriske udtryk.

Du får mulighed for at udforske det grafiske udtryk kaldt monotypi, som er en teknik der laves på nogle gelplader. Diverse farver og materialer påføres en plade, hvorfra der så tages flere aftryk indtil man har det ønskede resultat. Alle monotypier bliver lidt forskellige og hvert tryk er derfor helt unikt. 

Kunstværkerne vil også blive kombineret med tegning, hvor der vil være mulighed for at få nogle individuelle opgaver. Alle kunstværker udstilles i slutningen af campen og derefter får du dine værker med hjem. 

Der bliver gang i farverne og sat max på din kreativitet, så du får skabt nogle skønne kunstværker. Kunst har ingen alder og kan “fortælles” til og med alle uanset baggrund og forudsætninger.

 

Underviser i linjefaget ‘Kunst’


Merete Aude Graversen underviser i linjefaget ‘Kunst’. Merete er billedkunstner og arbejder med kunst i flere afskygninger: maleri, grafik, tegning, illustration og udsmykningsopgaver. Merete har undervist i billedkunst i mange år og for alle aldersgrupper. 

  

Ud over linjefag er der også fællesfag på Boostcamp. De fælles fag skal give viden og inspiration og mulighed for at erfaringsudveksle med de andre på campen. De fælles fag kan forhåbentlig give dig ny viden og inspiration. Samtidig giver fagene mulighed for at du kan erfaringsudveksle med de andre på campen. 

Overskrifterne på fagene er:

  • ‘Autistisk identitet og selvforståelse’
  • ‘Autisme og sanser’
  • ‘Mestringsstrategier, når livet bliver svært’
  • ‘Familie og sociale relationer’


Underviserne i fællesfag er autismespecialiserede fagpersoner i samarbejde med autistiske undervisere, der fortæller om deres egen erfaringer med temaet for undervisningen.

Nedenfor kan du læse mere om fagene:

Autistisk identitet og selvforståelse

Faget består af et oplæg om grundfænomener i autisme, om ressourcehåndtering og de udfordringer, styrker og løsninger vi støder på. Spørgsmål undervejs i faget er meget velkomne. Herefter er der tid til faciliteret debat om de temaer, som bringes op.

Underviser i ‘Autistisk identitet og selvforståelse’: Felix Munch

Felix er autist og arbejder til daglig som pædagogisk konsulent i Specialområde Autismes konsulentenhed: Autismefokus. Felix har været med til at afholde tidligere Boostcamps. Felix er optaget af lighed og retfærdighed og kan godt lide at organisere ting og facilitere fællesskab.

 
‘Autisme og sanser’

Vores sanser er hele tiden aktive og på arbejde for at give os de informationer vi har brug for, for at kunne begå os i vores hverdag. Undervisningen vil give et indblik i hvor stor betydning vores sansning har for vores adfærd, for vores følelser og vores velbefindende.

I undervisningen vil vi også komme ind på hvordan forskellige sensoriske oplevelser kan have indvirkning på vores stress niveau, samt hvad det betyder at blive over- eller understimuleret. Og hvordan man kan være begge dele samtidig.

 

Vi vil gennemgå de enkelte sanser og tale om hvad man selv kan gøre for at passe på sig selv, hvis man har sensoriske udfordringer. Der vil blive afsat tid til spørgsmål.

Underviser i ‘Autisme og sanser’: Christina Thage Andersen

Portrætfoto af Christina Thage Andersen

Christina er uddannet ergoterapeut og arbejder i Specialområde Autismes konsulentenhed Autismefokus. Christina har arbejdet inden for autismeområdet i knap 20 år og har en søn på 18 år, der har Asperger og ADD. Christina interesserer sig særligt for hvor afhængige mennesker er af at vores sanser fungerer optimalt, og hvordan det kan se ud og føles, når det ikke gør.

Mestringsstrategier, når livet bliver svært

Faget handler om, hvordan vi håndterer livet, især når det er svært. I situationer, hvor noget bliver svært, gælder det om at have nogle værktøjer til at klare den situation, vi står overfor. Der sættes fokus på hvordan du har mulighed for at udvikle dine evner til at reflektere over egne og andres følelser. Faget giver viden og nogle konkrete handle- og mestringsstrategier, som kan være med til at håndtere svære tanker og følelser og hverdagens udfordringer i al almindelighed.

Underviser i ‘Mestringsstrategier, når livet bliver svært’: Gitte Frank og Pia Jørgensen


Gitte Frank er socialpædagog i Specialområde Autismes tilbud: Hinnerup Beskæftigelse og Uddannelse. Gitte har i flere år afholdt kurser om, hvordan man kan handle og mestre tilværelsen, når man oplever udfordringer.

 

 

 


Pia Jørgensen er socialpædagog på Specialområde Autismes tilbud: Hinnerup Kollegiet. Pia har været med til at udvikle Boostcamp, og vil være på campen hele ugen. 

 
Familie og sociale relationer

Faget bliver en blanding af oplæg og workshop, hvor man som deltager får mulighed for at arbejde med temaerne i forhold til sit eget liv og sig selv. Vi kommer til at lave små øvelser undervejs. Der bliver også tid til erfaringsudveksling.

Under faget vil der blive præsenteret små oplæg fx om det menneskelige behov for samhørighed, ensomhed og isolation. Derudover skal vi arbejde med:

  • Hvordan ser mit netværk ud?
  • Hvordan får man fortalt ens netværk om styrker og udfordringer?
  • Hvordan får man fortalt sit netværk om, hvordan de kan støtte en, når man er presset?
Underviser i ‘Familie og sociale relationer’: Trine Larsen

Portrætfoto af Trine Larsen
Trine Larsen arbejder som psykolog i Specialområde Autismes konsulentenhed. Trine har gennem det meste af sit arbejdsliv været så heldig at samarbejde med autistiske mennesker og nørdet autisme. Trine samarbejder i dag med voksne autister og understøtter deres samarbejdspartnere i at finde veje i samarbejdet og i at opnå et liv med mest mulig trivsel og mindst mulig stress.

Udover undervisere i linjefag og fællesfag er der også pædagoger og peers på Boostcamp. 

Der vil være de samme tre pædagoger tilstede på hele Boostcampen. To af dem overnatter på campen ligesom deltagerne. Pædagogerne har til opgave at hjælpe med at skabe en god og tryg camp, de kan støtte deltagerne og man kan gå til dem med spørgsmål. En af pædagogerne er også uddannet kok, og han vil også lave mad på campen.

Du kan se en præsentation af pædagoger på Boostcamp 1 nedenfor:


Morten Thomsen Weihrauch


Morten er pædagog på Boostcamp. Morten arbejder til daglig i Hinnerup Beskæftigelse og uddannelse, som er et af Specialområde Autismes beskæftigelsestilbud. Morten er uddannet kok og står derfor også for maden på Boostcamp.



Pia Jørgensen

Pia er pædagog på Boostcamp. Pia arbejder til daglig i Kollegiet Hinnerup, som er et af Specialområde Autismes botilbud. Pia underviser også på faget  ‘Mestringsstrategier når livet bliver svært’ på Boostcamp.



Martin Porse Stærkær

Martin er medarbejder på Boostcamp. Det er første gang Martin skal arbejde på Boostcamp, og han glæder sig til at blive en del af holdet. Martin arbejder til daglig som faglig udvikler i Hinnerup Beskæftigelse og Uddannelse, som er et af Specialområde Autismes beskæftigelsestilbud.

Peers på Boostcamp 1:
På Boostcamp vil der også være autistiske peers. En peer arbejder med at støtte andre autistiske mennesker med baggrund i egne erfaringer med at være autist.
 
På Boostcamp 1 arbejder Nanna og Mie som peers, og de vil være der nogen af dagene.
 
Billede af NannaNanna Byrgiel Foli

Nanna er 29 år og er peer på boostcamp. Nanna er selv autist, har ADHD, og elsker at møde andre autister. Nanna er også nørdet, og kan godt lide at samles om nørdede aktiviteter, som for eksempel at spille minecraft, eller at lave puslespil og mandalaer. Nanna er god til at hjælpe, hvis man føler sig ensom eller stresset. Nanna er den ældste af en hel søskendeflok med autisme, og er vant til at holde nogen i hånden, når de har det svært. Nanna er nonbinær, og bruger de/dem-pronominer – og vil gerne forklare det, hvis man ikke har hørt om det før. 

Billede af Mie

Mie Sørensen

Mie er Peer på Boostcamp. Mie har atypisk autisme, og er uddannet som peer-medarbejder i 2023. Hun bor til dagligt på et kollegium for autister.

Mie er glad for at være kreativ med musik, skrivning og kunst, og synger i kor i sin fritid. Hun er desuden vild med stort set alle slags spil, og spiller brætspil ugentligt. Mie vil stå for noget brætspil under Boostcamp

Du skal betale for den mad du får serveret på Boostcampen. Prisen er 700 kr. pr. deltager og dækker alle måltider på campen. Når campen er slut vil du få en faktura tilsendt på digital post/ e-boks.

 

Du skal ansøge om at komme på Boostcamp. For at komme i betragtning til at få en plads på Boostcamp 1 skal du være autist og normaltbegavet eller velbegavet og være mellem 18 og 45 år. Du skal også være fra Aarhus eller Herning Kommune.

Du må gerne have et vist støttebehov og udfordringer. Hvis du har udadreagerende adfærd, aktuelle rusmiddelproblematikker eller svær komorbiditet (som fx aktiv psykose, svær skizofreni eller svær spiseforstyrrelse), har vi desværre ikke rammerne til at tilbyde dig en plads.

Du ansøger om at komme på Boostcamp ved at udfylde et kort ansøgningsskema sammen med din kommunale rådgiver. Du skal derfor kontakte din rådgiver i kommunen, hvis du er interesseret i at komme på Boostcamp.

 

Klik her for at finde ansøgningsskemaet fra Aarhus Kommune

Klik her for at finde ansøgningsskemaet fra Herning Kommune

 

Pladserne på Boostcamp 1 forventes at blive fyldt op i løbet af oktober og starten af november. Kontakt derfor din rådgiver snarest muligt, hvis du er interesseret.  

Hvis du er fra Aarhus Kommune og ikke har en rådgiver i din kommune, kan du ansøge ved at skrive en mail til boostcamp@msb.aarhus.dk

Hvis du er fra Herning Kommune og ikke har en rådgiver i din kommune, kan du ansøge ved at skrive en mail til jobdo@herning.dk.

Hvis der er mange der søger om at komme på Boostcamp er det ikke sikkert at du får en plads. I ansøgningsskemaet kan du sætte kryds, hvis du også er interesseret i at få en plads på en af de senere Boostcamps, som vi afholder i 2024 og 2025.

Boostcamp er udviklet af Specialområde Autisme, Region Midtjylland i samarbejde med Aarhus Kommune og Herning Kommune.

I Specialområde Autisme forstår vi autisme som en anderledes måde at være i, bidrage til og opfatte verden på. Alt vores arbejde tager udgangspunkt i vores faglige fundament, som beskriver vores menneskesyn, autismeforståelse, faglige tilgange og metoder, med afsæt i disse hovedpunkter:

 

  • Alle mennesker er unikke og værdifulde
  • Alle mennesker har ret til at bestemme i eget liv
  • Alle mennesker gør det, der er meningsfuldt for dem
  • Alle mennesker har ressourcer og mulighed for udvikling
  • Alle mennesker har behov for sociale relationer
 
Boostcamp er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.
 

Klik her for at læse Fagligt Fundament 

I juni 2024 holder vi Boostcamp 2. Boostcamp 2 er målrettet autister der har fået deres autismediagnose i en sen alder. For at deltage på denne camp skal du have fået din autismediagnose i en alder af 24 år eller senere. Denne camp har særligt fokus på familie- og arbejdsliv, stress og belastning, camouflering og erfaringsudveksling deltagerne imellem. Modsat de andre camps, kan du godt deltage på denne camp, selvom du er over 45 år, så længe du er sendiagnosticeret.

 

Hvis du er interesseret i at deltage på denne camp, kan du tale med din kommunale rådgiver eller skrive til :

boostcamp@msb.aarhus.dk (for borgere fra Aarhus)

eller

jobdo@herning.dk  (for borgere fra Herning). 

Illustration af person der vinker

Har du spørgsmål til Boostcamp, er du velkommen til at kontakte projektleder Krista Kajberg på

tlf. 2921 8965 eller på mail: krikaj@rm.dk


Du kan læse mere om vores erfaringer med Boostcamp her

Stil spørgsmål