Nyhedsarkiv

Vælg den artikel du vil læse mere om nedenfor.

På de kommende Boostcamps er et af de allervigtigste omdrejningspunkter levede erfaringer med autisme. Derfor er der ansat 6 peers, som skal være med som ligeværdige støttepersoner

Autisme og spiseforstyrrelser hos piger og kvinder følges tit ad, og forskning viser, at det kan betyde et mere alvorligt forløb og dårligere effekt af den traditionelle behandling.

Boostcamp er en camp med overnatning på otte dage for autistiske deltagere fra Aarhus eller Herning Kommune.

I Specialområde Autisme arbejder vi ud fra tanken “Intet om os uden os”. Formålet med Autistisk Advisory Board er derfor i endnu højere grad at tage udgangspunkt i autistiske menneskers levede erfaringer.

“Jeg tror rigtig meget, at jeg manglede en at spejle mig i.”

Psykolog Ditte Rose fortæller om tilgangen Intensive Interaction & samarbejdet med Specialområde Autisme om et projekt, der skal give borgere med minimalt verbalt sprog mere indflydelse .

På vegne af Social- og Boligstyrelsen gennemfører vi i samarbejde med Metodecentret et innovationsprojekt om autisme og kønsidentiet. 

Der var en stemning af spændt forventning, måske en anelse nervøsitet og glade hilsner blandt medlemmerne, da Specialområde Autismes nye Autistiske Advisory Board var samlet til det første møde.