Autistiske rollemodeller

Asger sagde ja tak til at være autistisk rollemodel

Af Dorte Hangst, Kommunikationsmedarbejder, SAU

September 2023

 

Da Katrine Krause-Jensen fra Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet for et par år siden efterlyste deltagere til en podcastserie om autisme, var Asger en af dem, der med det samme meldte sig. Målet med podcastserien var at lade mennesker med autisme, som har fundet deres version af det gode liv, fortælle deres historie og på den måde være inspiration og rollemodel for andre. Det er nu blevet til 17 forskellige podcasts.

 

Asger er 30 år, arbejder 8-10 timer hver uge som IT specialist, er med i Specialområde Autismes Autismepanel og har siden 2014 været tilknyttet botilbuddet Ndr. Fælledvej i Tørring. Han fortæller her om sit bidrag til podcastserien:

 

– Det var en god oplevelse. Konceptet var ret frit og kunne rumme den enkeltes historie, og jeg valgte blandt andet at fortælle om førtidspension og venskaber. Om førtidspension, fordi jeg ret tidligt kom på førtidspension, og det har gjort det muligt for mig at arbejde en 8-10 timer om ugen. Det giver mig ro til at kunne holde fast i det. Venskaber valgte jeg, fordi det for os med autisme kan være svært i en neurotypisk verden, men for mig hænger det ikke sammen, hvis jeg kun forankrer mig i en autistisk verden.  Så jeg har fundet et miks, der fungerer for mig, og jeg kan mærke det, hvis jeg i en periode kun har talt med den ene gruppe.

 

Se mere om projektet her

 

Hør podcasten med Asger her

 

Stil spørgsmål